Om Bryggeriet

Et lille bryggeri i en lille landsby 

Sjaiber er et lille nanobryggeri, beliggende i den lille by Todbjerg, nord for Århus. Her brygges små batches a' 250-350 liter, og produkterne kan købes her i webshoppen eller på Stengården fredag eftermiddag. Der brygges alt fra lette ales over hvedeøl til mørke stout og kulsorte portere. Øllene bliver desuden serveret til de mange arrangementer Stengården, som spænder over 1. Maj Fest, Oktoberfest, Ålegilde samt vores årlige sommerfest. Til de fleste arrangementer er der livemusik. Derudover er der fredagsbar 2. fredag i hver måned fra kl. 17.00-21.00, hvor Sjaiber byder på de seneste nye bryg.

Om Todbjerg 

Byen har små 300 indbyggere, og er en typisk østjysk landsby, opbygget omkring nogle gårde på hvilke bens beboere greven tiden har haft deres daglige gang og arbejde. Her er et solidt fællesskab med mange engagerede folk, samlet om både forsamlingshuset, Todbjerghus og nu også Stengården, hvor Sjaiber har til huse.

Om Stengården 

En af byens gårde, Stengården, fik lov at gå i forfald. Da den kom til salg slog en af byens ildsjæle til. Han ville transformere den til et fælles sted, som kunne underbygge og formidle ideologien om et samfund, hvor fællesskabet skaber styrke og sammenhold.

Foreningen Stengårdens Venner blev oprettet med det formål at lave arrangementer det tjener penge til istandsættelsen af gården. Indtil videre er det blevet til oprettelsen af metalværksted og træværksted, og selvfølgelig Bryggeriet hvor Sjaiber huserer. På den måde befinder Stengården og Sjaiber sig i en sameksistens hvor der arbejdes om et fælles mål, gennem to separate driftkonstruktioner.

Kom endelig forbi Stengården til et af vores arrangementer eller når Sjaiber holder åbent fredag eftermiddag kl. 12:00 - 16:30